Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

1 Ιουν 2013

Κορίτσια; Κυτταρίτιδα τέλος!

   
       Εάν ανήκετε στο 85% των γυναικών με κυτταρίτιδα στους μηρούς, τους γλουτούς , την κοιλιά ή το εσωτερικό των μπράτσων, και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτήν, τότε η σωστή διατροφή αποτελεί έναν από τους υγιέστερους και ασφαλέστερους τρόπους για να το πετύχετε.

           Για να καταλάβετε τη σημασία της σωστής διατροφής ενάντια στην κυτταρίτιδα, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού (κολλαγόνου) και εμφάνισης της χαρακτηριστικής όψης φλοιού πορτοκαλιού πάνω στο δέρμα. Προκαλείται από κακή τοπική αιμάτωση, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται σωστά και το λίπος να αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να τραφούν. Η μη φυσιολογική αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν το δέρμα, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.
            Και ερχόμαστε τώρα στο πρακτικό κομμάτι. Συμπεριλαμβάνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα, ενισχύουν το κολλαγόνο και αποτρέπουν την αποθήκευση λίπους, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την κυτταρίτιδα υπό έλεγχο.

Τι να τρώτε
Ακολουθείστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή προκειμένου να μειώσετε το συνολικό σωματικό σας λίπος. Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση νερού και να εντείνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Για να βοηθήσετε το σώμα σας, καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι οι ντομάτες, το καρπούζι, τα αχλάδια και το μάνγκο. Σύμφωνα με έρευνες άνθρωποι που καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες ασβεστίου τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους; γι’ αυτό προσθέστε γιαούρτι στη διατροφή σας ή ρίξτε γάλα στα δημητριακά σας το πρωί για να αυξήσετε την πρόσληψη του ασβεστίου. Επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης ψωμιά και ζυμαρικά για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Προτιμήστε τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως άπαχο γάλα αντί του πλήρους γάλακτος. Εάν καταφέρετε να μειώσετε την ποσότητα λίπους στη διατροφή σας, θα μειώσετε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη και το σώμα σας θα κάψει το λίπος πιο γρήγορα.

Τι να μην τρώτε
Αποφύγετε ουσίες που επιδεινώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αλκοόλ - το οποίο αφυδατώνει το σώμα - και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Αποφύγετε την υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην κατακράτηση νερού και να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα. Άλλα τρόφιμα που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην κυτταρίτιδα είναι τα λιπαρά τρόφιμα, τα βαριά επεξεργασμένα, και τηγανητά.

Ενυδατωθείτε κατάλληλα
Πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Η κατανάλωση γενναιόδωρων ποσοτήτων νερού μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των τοξινών από το σώμα. Αν δυσκολεύεστε να καταναλώσετε αυτήν την ποσότητα νερού, προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα που διαθέτουν μεγάλες ποσότητες νερού, όπως μήλα, σταφύλια και αγγούρια; μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε τον ημερήσιο στόχο σας.

Άσκηση και κυτταρίτιδα
Η άσκηση δεν θα εξαλείψει πλήρως την κυτταρίτιδα. Η άσκηση θα βελτιώσει όμως τη γενική υγεία σας και ευεξία. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, ωστόσο, θα σας βοηθήσει να χάσετε το επιπλέον βάρος και θα δυναμώσει τους μυς σας. Αυτό θα βελτιώσει την γενική σας εμφάνιση και θα μειώσει το ποσό της κυτταρίτιδας στο σώμα σας. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να ασκείστε τουλάχιστον 3-4 ημέρες την εβδομάδα για 30-45 λεπτά. Η έντονη σωματική άσκηση βοηθά επίσης στην καλή κυκλοφορία του αίματος και αντλεί οξυγόνο σε διάφορα μέρη του σώματός σας
.


Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: