Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

4 Νοε 2012

Η σωστή διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη ξεκινάει πριν από την σύλληψη

                       Οι γυναίκες, τις περισσότερες φορές, μένουν έγκυες ξαφνικά χωρίς να το περιμένουν και μέχρι να αντιληφθούν την ύπαρξη της εγκυμοσύνης πιθανότατα να έχουν περάσει και δυο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός της γυναίκας δεν είναι προετοιμασμένος να θρέψει το έμβρυο ειδικά εάν η γυναίκα ακολουθούσε μια ελλειπή διατροφή ή πολύ αυστηρές δίαιτες.
            Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα επηρεαζόμενες από τα κοινωνικά πρότυπα της νέας εποχής στην προσπάθεια να δείχνει πιο αδύνατη και πιο θελκτική ακολουθεί πολύ αυστηρή και επικίνδυνα ελλειπή διατροφή, με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να παρουσιάζει ελλείψεις σε σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο. Όπως γνωρίζουμε και τονίζουν οι περισσότεροι γυναικολόγοι το έμβρυο είναι εκείνο που απορροφά τα αναγκαία γι’ αυτό θρεπτικά συστατικά από τις αποθήκες της μητέρας και η εγκυμονούσα είναι εκείνη που θα παρουσιάσει ελλείψεις και όχι το ίδιο το έμβρυο. Έτσι, έαν η μητέρα ακολουθούσε από πριν μια κακή ή ελλειπή διατροφή χαμηλή σε σίδηρο και ασβέστιο και οι αποθήκες της ιδιαίτερα σιδήρου είναι χαμηλές έως άδειες τότε θα παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα έλλειψης σιδήρου και σημαντικές απώλειες στα κόκαλα και φθορές στα δόντια.
            Ακόμα ένα θρεπτικό συστατικό ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο πολλές φορές συστήνει ο γιατρός ως συμπλήρωμα στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες είναι το φολικό οξύ. Το φολικό οξύ είναι μια βιταμίνη η οποία ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών του συμπλέγματος Β και συμβάλλει σημαντικά τόσο στη σύλληψη όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το φολικό οξύ προστατεύει το έμβρυο από την εμφάνιση διάφορων γενετικών ανωμαλιών, δυσπλασιών και καρδιαγγειακών προβλημάτων.
            Η διατροφή της μέλλουσας μητέρας θα πρέπει να είναι διατροφικά ισορροπημένη και θρεπτικά πλήρης έτσι ώστε να εξασφαλίσει στον οργανισμό της ένα υγιή και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά περιβάλλον έτοιμο να δεχτεί την ύπαρξη μιας νέας ζωής. Η διατροφή θα πρέπει να έχει ποικιλία στις τροφές έτσι ώστε ο οργανισμός να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται καθώς επίσης και πρόσληψη σιδήρου και ασβεστίου έτσι ώστε να είναι γεμάτες και διαθέσιμες οι αποθήκες του οργανισμού για το έμβρυο. Έτσι, όχι μόνο η σύλληψη θα είναι πιο εύκολη αλλά θα ακολουθήσει και μια υγιής εγκυμοσύνη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και η γέννηση ενός υγιούς βρέφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: