Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

1 Οκτ 2012

Διακόψατε το κάπνισμα; Συγχαρητήρια! 5 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

Η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη απόφαση αλλά και δύσκολη διαδικασία όχι όμως ακατόρθωτη. Είτε το σκέφτεστε να διακόψετε το κάπνισμα είτε είστε στη διαδικασία διακοπής ή το σκέφτεστε γιατί προβληματίζεστε για τις επιπτώσεις στο βάρος σας διαβάστε παρακάτω απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθεια σας.
1) Προσοχή στο τσιμπολόγημα. Η διακοπή του καπνίσματος είναι στην ουσία η διακοπή μιας καθημερινής και συνεχούς συνήθειας μέσα στην ημέρα. Οπότε ασυνείδητα ψάχνουμε να βρούμε μια αντικατάσταση αυτής της τόσο έντονης καθημερινής συνήθειας και φυσικά η αμέσως επόμενη λύση είναι το φαγητό. Προσπαθήστε να βρείτε άλλες πιο υγιεινές συνθήκες όπως είναι μια αγαπημένη σας δραστηριότητα, μια βόλτα με ένα φίλο, η γυμναστική κλπ.
2) Αυξήστε την κατανάλωση νερού και υγρών. Έτσι καλύπτετε το αίσθημα της δίψας εμποδίζοντας να μπερδέψετε το αίσθημα της δίψας με εκείνο της αίσθησης ότι κάτι σας λείπει.
3) Κρατήστε ημερολόγιο καταγραφής των γευμάτων σας μέσα στην ημέρα και καλύτερα οργανώστε τα γεύματα σας έτσι ώστε να γνωρίζετε τι και πόσο ακριβώς τρώτε κάθε μέρα.
4) Ασκηθείτε. Είναι μια καλή αντικατάσταση της συνήθειας του καπνίσματος. Αντί να καπνίσετε ένα τσιγάρο και να δώσετε στον οργανισμό σας 2 000 τοξικές ουσίες ασκηθείτε μισή ώρα και χαρίστε στον εαυτό σας περισσότερη υγεία και ευεξία.
5) Ζητήστε υποστήριξη και βοήθεια. Σίγουρα η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση και στηρίζεται σε ψυχολογικούς λόγους. Έτσι, ζητήστε από το οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον να στηρίξουν την προσπάθεια σας και προσπαθήστε να αποφεύγετε χώρους καπνίσματος και οτιδήποτε μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά στην προσπάθεια σας.
Η προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος είναι ναι μεν μια δύσκολη διαδικασία αλλά και μια αξιόλογη προσπάθεια και αξίζει πραγματικά να χαρίσετε ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο δώρο στον εαυτό σας, την υγεία σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: