Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

2 Απρ 2012

Τα 5 μυστικά του αδύνατου

                Για να γίνει και να διατηρείται ένας άνθρωπος αδύνατος και σε φόρμα σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Κάποιους δεν τους απασχολεί καθόλου γιατί έχουν καλό μεταβολισμό. Κάποιους άλλους μοιάζει ουτοπία και δύσκολη υπόθεση. Κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται ποια μπορεί να είναι τα μυστικά ενός αδύνατου ανθρώπου. Τα μυστικά δεν είναι πλέον…μυστικά και παρουσιάζονται παρακάτω.
            Ο αδύνατος άνθρωπος είναι εκείνος ο οποίος τρώει από όλα και με μέτρο. Είναι εκείνος που έχει ποικιλία στη διατροφή του και δεν στερείται τίποτα παρά μόνο τα καταναλώνει με σύνεση και χωρίς στερήσεις. Οι αρχαίοι πρόγονοι μας είχαν μα αρχή που έλεγε παν μέτρο άριστον. Δεν χρειάζεται η λέξη δίαιτα να μας πανικοβάλει και να είναι συνώνυμη με τη λέξη στέρηση. Η δίαιτα είναι σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του αδύνατου ανθρώπου είναι τα μικρά συχνά γεύματα. Δεν παραλείπει κανένα γεύμα και δεν μένει με άδειο στομάχι πάνω από τρεις με τέσσερις ώρες. Δεν χρειάζεται να πεινάσει για να φάει παρά μόνο βοηθά τον μεταβολισμό του να αυξηθεί αφού καταναλώνοντας ένα μικρό σνακ ενδιάμεσα δίνει ώθηση στις καύσεις του οργανισμού. Έτσι, ο οργανισμός καίει καλύτερα και περισσότερο τις τροφές που προσλαμβάνει εμποδίζοντας την αποθήκευση τους στο σώμα.
            Σίγουρα, όμως, τα διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και διατήρησης του επιθυμητού. Ο αδύνατος άνθρωπος είναι εκπαιδευμένος να αναγνωρίζει και να αποφεύγει τους καθημερινούς σαμποτέρ. Ξέρει να ελέγχει τα ερεθίσματα και να βοηθάει τον εαυτό του να παραμένει σε φόρμα. Διάφορα ερεθίσματα μπορεί να είναι οι διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και γιορτές, η τηλεόραση, τα ανθυγιεινά σνακ σε πρώτο πλάνο στην κουζίνα κλπ.
            Ο άνθρωπος που μπορεί να παραμένει αδύνατος δεν σημαίνει ότι δεν κάνει και αυτός παρανομίες. Απλά ξέρει πώς να ισορροπήσει την πρόσληψη ενέργειας με την κατανάλωση της με την άσκηση. Ο αδύνατος άνθρωπος ασκείται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα περίπου 30 λεπτά.
            Τέλος, γνωρίζει ότι όσο περισσότερο νερό πίνει τόσο το καλύτερο. Κανένας δεν αδυνατίζει και δεν μπορεί να διατηρηθεί σε φόρμα εάν δεν μάθει να πίνει πολύ νερό. Η ζωτική σημασία της πρόσληψης νερού έχει ειπωθεί εκατοντάδες φορές και είναι αδιανόητο να είμαστε σε φόρμα χωρίς να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1-1,5 λίτρο νερό καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: