Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

29 Φεβ 2012

Πώς να «κάψετε» λίπος σε 4 βήματα!

                Σε κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους που ακολουθείται το σημαντικότερο είναι η απώλεια λίπους από τα λιποκύτταρα και όχι γενικά η απώλεια βάρους. Η απώλεια λίπους για να επιτευχθεί χρειάζεται οργάνωση και φυσικά προσπάθεια αλλά με απλά βήματα ο στόχος πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία!
Βήμα 1ο: Διατροφή
Ένα σημαντικό κομμάτι απώλειας λίπους είναι η σωστή διατροφή. Η διατροφή θα πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο μεσογειακής διατροφής και να αποτελείται από άπαχες πηγές πρωτεΐνης όπως είναι το κοτόπουλο και το ψάρι, άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και φυσικά υδατάνθρακες σε μέτρια ποσότητα. Η σωστή κατανομή των γευμάτων έτσι ώστε να βοηθηθούν οι καύσεις αλλά και η επιλογή των σωστών υγιεινών και άπαχων επιλογών συντελούν σημαντικά στην επίτευξη της απώλειας βάρους. Ο σχεδιασμός ενός ατομικού προγράμματος διατροφής με τη βοήθεια ενός ειδικού διαιτολόγου θα προσαρμόσει την προσπάθεια στα δικά μας μέτρα και σύμφωνα πάντα με τις δικές μας απαιτήσεις.
Βήμα 2ο: Άσκηση
Η άσκηση αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά σημαντικότερο κομμάτι της αντιμετώπισης της απώλειας βάρους. Για να γίνει η καύση του λίπους χρειάζεται ο σωστός τύπος άσκησης με καθορισμένη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα. Ο σχεδιασμός ενός προγράμματος άσκησης από ένα γυμναστή θα βοηθήσει στην επιλογή ενός προγράμματος με το σωστό τύπο άσκησης, την κατάλληλη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, το σωστό είδος άσκησης όπως φυσικά η ένταση και η διάρκεια αυτής.
Βήμα 3ο: Νερό
Το νερό αποτελεί ο ακρογωνιαίος λίθος για πολλές ωφέλειες που έχει ο οργανισμός. Συντελεί όχι μόνο στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα αλλά και στην απώλεια βάρους. Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση 1-1,5 λίτρου νερού καθημερινά συμβάλλει στην μικρή αλλά όχι μακροπρόθεσμα ασήμαντη αύξηση του βασικού μεταβολισμού, δηλαδή την ευκολότερη καύση του λίπους.
Βήμα 4ο: Αλκοόλ για τους άντρες, γλυκά για τις γυναίκες
Δυστυχώς ο εχθρός σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους είναι το αλκοόλ, όσον αφορά τους άντρες, και τα γλυκά και οι σοκολάτες για τις γυναίκες. Είναι η αδυναμίες του κάθε φύλου τις οποίες δεν μπορεί να αντισταθεί, που όμως καταστρέφουν κάθε δυνατή προσπάθεια που καταβάλλει το άτομο για να επιτύχει το στόχο του. Οπότε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μέτρο στην κατανάλωση των πιο πάνω έτσι ώστε να μπορέσουν τα υπόλοιπα βήματα να βοηθήσουν στην επιθυμητή απώλεια λίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: