Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

19 Σεπ 2011

Πρωινό: το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας!

            Το πρωινό είναι το πιο σπουδαίο γεύμα της ημέρας το οποίο κρύβει πάρα πολλά οφέλη. Είναι αδιανόητο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας χωρίς πρωινό και είναι εντελώς λογικό να μην ανταπεξέλθουμε πλήρως στις ημερήσιες δραστηριότητες μας χωρίς αυτό. Θα καταλάβετε πόσο απαραίτητο θεωρείται το πρωινό γεύμα αν αναλογιστείτε πως ο οργανισμός μας μένει νηστικός για 8 και ίσως περισσότερες ώρες.

Τα οφέλη είναι πολλά. Το κυριότερο είναι πως εξοπλίζει τον οργανισμό μας με ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας δυναμικά. Επίσης, βοηθάμε στη σωστή κατανομή της ενέργειας που δίνουμε στον οργανισμό μας ε αποτέλεσμα να εμποδίζουμε τον εαυτό μας από το να πεινάσουμε πάρα πολύ το μεσημέρι και να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από ότι χρειαζόμαστε. Επιπλέον, εκτός από το σώμα μας κοιμάται και ο μεταβολισμός μας. δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας με την κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού.
            Παρακάτω φαίνονται διάφορα παραδείγματα πρωινών γευμάτων πλούσιων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
  1. Ένα μπολ δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως με ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  2. Ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με μαργαρίνη και μέλι
  3. Ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και ένα τοστ ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και τυρί
  4. Ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με ταχίνι και μέλι
  5. Ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα και ένα σουσαμένιο κουλούρι
  6. Ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, ένα αβγό βραστό και 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
  7. Ένα γιαουρτάκι άπαχο ή 2% με βρώμη, μέλι και κανέλα
  8. Ένα γιαουρτάκι άπαχο ή ημιάπαχο, λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κανέλα
         Το πρωινό γεύμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο, πλούσιο σε υδατάνθρακες, μέτρια σύσταση σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά. Θα πρέπει να αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων θερμίδων και να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, ασβέστιο και σίδηρο. Το πρωινό είναι απαραίτητο όχι μόνο στα παιδιά για καλύτερη σχολική απόδοση αλλά και στους ενήλικες για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δραστηριότητες. Πείτε λοιπόν μια «καλημέρα» στον εαυτό σας και ξεκινήστε τη μέρα σας σαν βασιλιάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: