Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

22 Ιουν 2011

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ… ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΕΙΣ

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στο γραφείο ή στη δουλειά και αναγκάζονται να ρυθμίζουν τα γεύματα τους σύμφωνα με αυτές. Πώς μπορούμε να τρεφόμαστε υγιεινά στη δουλειά; Παρακάτω παρουσιάζονται εύκολες και υγιεινές λύσεις για το γραφείο ή τη δουλειά.
Αρχικά, ένα καλό πρωινό μας βοηθάει να ξεκινήσουμε καλά την ημέρα μας, να έχουμε ενέργεια στη δουλειά και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δραστηριότητες της ημέρας μας. Επίσης, η κατανάλωση πρωινού βοηθάει στο να μην τσιμπολογάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην πεινάσουμε τόσο πολύ που να καταφύγουμε σε γρήγορες και ανθυγιεινές λύσεις. Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως με γάλα, φρυγανιές με μέλι μαζί με τον πρωινό καφέ μας ή για αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο ένα ποτήρι γάλα ή φυσικό χυμό ή έστω ένα κουλούρι από τον πλησιέστερο φούρνο είναι χρήσιμες λύσεις για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας διάφορα σνακ μπορούν να μας κρατήσουν μέχρι την ώρα που θα μπορέσουμε να φάμε το κυρίως μας γεύμα. Υγιεινές και εύκολες λύσεις για το γραφείο ή τη δουλειά είναι η μπανάνα, που μεταφέρετε εύκολα στο γραφείο, τα αποξηραμένα φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες που μας χορταίνουν, οι μπάρες δημητριακών, οι ξηροί καρποί, τα κρακεράκια κλπ. Εάν αποζητήσετε κάτι γλυκό και τονωτικό ενδιάμεσα προτιμήστε μαύρη σοκολάτα ή παστέλι, μπάρες δημητριακών ή αποξηραμένα φρούτα.
Και η ώρα του μεσημεριανού γεύματος έφτασε! Όταν είστε στο γραφείο ή τη δουλειά επιλέξτε υγιεινές και ελαφριές επιλογές γευμάτων όπως είναι οι σαλάτες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με τόνο, ψητό κοτόπουλο, λίγο τυρί ή κάτι ψητό με άφθονη σαλάτα. Οι σαλάτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι ελαφριές και δροσιστικές και παράλληλα χορταστικές αφού είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Επίσης, καλή επιλογή είναι τα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, τυρί, γαλοπούλα και φρέσκα λαχανικά. Γι’ αυτούς που θέλουν να γλυτώσουν χρόνο και χρήμα στη δουλειά μπορούν να ετοιμάσουν το φαγητό από το σπίτι και να το μεταφέρουν σε τάπερ μαζί τους.
Αν είστε βέβαια τόσο πολυάσχολοι που δεν προλαμβαίνετε να τρώτε ένα ολοκληρωμένο μεσημεριανό γεύμα είναι καλύτερα να τρώτε μικρά θρεπτικά σνακ ανά 3-4 ώρες, έτσι ώστε ούτε να μένετε πολλές ώρες νηστικοί ούτε να πέφτει η απόδοση σας στη δουλειά. Ιδανικά μικρογεύματα είναι τα γιαουρτάκι με φρούτα ή με διάφορα δημητριακά, τα κράκερς ή τα παξιμάδια με λίγο τυρί, το παστέλι και τα φρέσκα φρούτα με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Οι καφέδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του εργαζομένου ιδιαίτερα των πολύ πρωινών. Ο καφές είτε ζεστός είτε κρύος είναι διεγερτικός και μας ξυπνάει δίνοντας μια νότα τόνωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η αυξημένη κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδίες και υπερδιέγερση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά μας. Αντιθέτως, σύμμαχος και πιστός φίλος θα πρέπει να αποτελεί το νερό. Είναι καλό να έχουμε πάντα ένα μπουκάλι νερό δίπλα μας και να το καταναλώνουμε συχνά εφόσον μας ενυδατώνει και δίνει διαύγεια στη σκέψη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: